Over Wagenaar

Over Wagenaar

Restaurant

Goed eten & drinken op een bijzondere ontmoetingsplek aan het water. Wagenaar is terug in de oude groente- en bloemenveiling van Roelofarendsveen. Bij Wagenaar houden we van verse producten met een goed verhaal. Niet alleen omdat het beter voelt, maar ook omdat het beter smaakt.

Wagenaar werkt in de oude veiling Eendracht Maakt Macht in het centrum van Roelofarendsveen. Vroeger stond naast de veiling Café Wagenaar. Daar ontmoetten handelaren, tuinders en dorpelingen elkaar. Het café is gesloopt in 1999 maar in 2014 opende Restaurant Wagenaar haar deuren; een plek voor ontmoeting tussen mensen uit de omgeving, uit de Randstad, toeristen, fietsers, schaatsers en zakenlui. Waar vroeger de kisten met aardbeien en groffies vanuit de pramen naar binnen gingen, gaan nu de picknickmanden naar buiten. Er is een terras aan het water, bij de oude sluis.

Gastvrouw en -heer: Lotte van der Star, Dennis Wesselman

Keuken

Van een aardbei snijden wij geen blokjes en van vlees maken wij geen vis. We houden van verse producten en laten die in hun waarde. Onze chef laat zich graag inspireren door gerechten van het Nederlandse, Italiaanse en Franse platteland. We serveren een goed diner op een prachtige plek.

Chef: Niels Kristians